Over the misty mountains cold

Haj! Jag sitter o sminkar ögonfransarna samtidigt som jag lyssnar/kollar på halv åtta hos mig. Lyssnar oxå på en totalt jävla galen grannhund som har blivit lämnad ensam och sitter o skäller nonstop. Skitirriterande. Planen idag är iaf att jag snart ska gå ut en långpromenad med Loke i det fina (men kalla) vädret. Sedan ska jag plugga. Haha, glamourös dag, verkligen. Nä, men jag bara njuter av att vara lite "ledig", för de kommande två veckorna kommer jag spendera vääldigt mycket tid på praktiken inför bedside.
Ska se om Micke vill träna med mig ikväll. Vi kanske kunde jogga en sväng med Lokis.
Hehe, igår hände det mig något som aldrig har hänt förut. Stod och borstade tänderna och blev så jäkla akut "nysnödig" när jag hade truten full, vilket ledde till att både duschväggen och spegeln blev täckt av tandkräm. Gud vad vi skrattade. Haha. Det var alltså igårkväll när vi borstade tänderna, kl 20.20. Vid 21 släckte vi lampan och somnade. Det var väldigt välbehövligt kan jag säga, o idag gick jag upp helt utvilad vid 08.30. Göööött. Nu gäller det bara att komma igång o få nått gjort idag med! Lär väl piggna till när jag kommit ut med hunden i solskenet o den klara luften!
Nahe, nu tar vi andra ögat.
Ciao!

Ps

Stina, du ääääger! Det blir bra, oavsett hur du väljer :) <3
 
ds

Planläge

Hey y'all! Jag är ganska nyssens hemkommen från praktiken. Har kört hela helgen. Är så saaanslöst trött, både i huvudet och i kroppen. Men det har varit fantastiskt roligt som vanligt! Idag har jag haft fyra egna patienter, varav en skulle opereras och en skrivas ut, så det har varit lite pill. Väldigt lärorikt. Men tröttande, hehe. Det går iaf bättre och bättre, o ju mer man lär sig, desto mer får man dendär häftiga känslan av att man snart e klar o ska pröva sina vingar. Kul kul.
Nu är jag iaf ledig i två dagar. Måste skriva på dendär jäkla hemtentan. Snurrigare anvisningar får man fan leta efter, men det e bara å köra på. Klarade iaf läkemedelsberäkningen! Fuck yeeeeeaaah. O på fredag får jag reda på hur det gick på den nationella. Pirrigt. Men jag drömde iaf att jag fick G, det borde vara ett bra tecken;).
 
Micke o jag hade tänkt att träna idag, men vi är för jäkla trötta alltså. Kanske imon. Ikväll blire nog bara lite krubb och en film eller nått.
 
Fy sjutton vad kallt det börjar bli ute! Men fint. Mycket hellre sol o minusgrader än regn o plusgrader. Vädersnack, då har man inte mycket att komma med. Kanske skulle börja med maten istället. Om jag orkar.
 
Försökte först ta en bild där jag blinkade med ena ögat, men det såg bara ut som om jag hade fått en stroke.=P (som om denna blev så jävla bra så att jag var tvungen att lägga upp den. Nej, men det e så tråkigt att publicera ett inlägg utan nån bild.)
 
Ciao

ZzzZz

Trött och ensam. Hehe. Så känner jag mig. Är så trött efter ha jobbat natten. Eller, inte trött, men seg! Sitter och funderar på om man antingen ska vara lite duktig o ställa sig o diska o baka knäckebröd, eller om man helt enkelt ska glida ner i en soffa o glo på nått skräp. Tror faktiskt jag ska vara duktig. Tog det ju jäkligt lugnt igår innan natt-jobbet, så kanske e dags o göra nån nytta. Så man inte blir utslängd;). Nä, men imon efter att jag har skrivit på hemtentan tänkte jag faktiskt överraska Micke med en hemlagad trerätters. (han läser inte bloggen). Ska göra ugnsgratinerad hummer med champagne (lyyyx) till förrätt, o sen en skinka med svartvinbärssås till huvudrätt. Sitter fortfarande o klurar på efterätten. Tycker inte det är jättekul att göra desserter faktiskt. Men funderar på att göra nånting man bara sätter in i kylskåpet o låter stelna. Hehe. Ja, vi har ju så jag kan göra mango och passionsmousse! Det är ju inte choklad, men:) Sen gillar ju inte Micke skaldjur, haha, så kanske känns dumt att lägga dyra pengar på hummer, men nej. Det är ju där jag har en plan. Jag ska omvända honom! Han kommer att älska skaldjur om 1 år, vilket kommer leda till att jag oftare kommer att få äta skaldjur. The perfect plan.
 
Jag vet förresten att rätterna inte hänger ihop, men när man fortfarande lär sig o experimenterar så tycker jag inte det är viktigt att rätterna passar ihop. Man äter ju dom var för sig ändå:)
 
Nahe, om man skulle lyfta på det degiga arslet? Usch, har inte tränat på flera månader. FYFAN vad jag ska träna när plugget e klart. Jag ska fan va på gymmet varje dag. Typ. Har inte varit trött i kroppen på hur längesen som helst. Känns jättekonstigt. Det är ju inte som att jag går upp i vikt, men jag känner mig inte lika stark, smidig och snygg som man gör när man tränar.
 
Avslutar med lite gamla bilder på mig och syrran. Lika som baer.
 
 
 
 
puss
 
 
 

Soffmys

Hej! Hur har ni det i höstrusket? Jag kom precis hem från en regnig promenad med Loke. Tur att man har en hund som inte heller gillar att gå ut när det regnar, så gick inte så långt;) Nu ligger han här bredvid mig o slappar. Jag sitter med en stor kopp te, en ost-o-skinkmacka och ett jordnötssmörknäcke. Gott gott! Ska vila lite nu, för ska jobba natt ikväll. Det var längesen, men det ska faktiskt bli väldigt roligt. Det är lite mysigt! Ska jobba med två goa tjejer.
Mannen har varit iväg på forskningsseminarium hela dagen, men han kommer nog om en timma ungefär. Vi ska nog passa på att äta lite gott och kramas innan jag sticker till jobbet. Det är det som är jobbigast med att jobba natt; man vet att micke ligger hemma o har det varmt o gott i sängen o sover gott. Men det kanske kan vara nyttigt för honom att klara sig utan mig en natt:D hehe.
 
Loke har fått en ny säng idag, eftersom han har slitit sönder den gamla. Den är supermysig, som en egen liten soffa. Han verkar tycka om den också:)
 
 
Nahe, nu ska jag krypa ner under filten en stund medans jag är ensam. Ciao!!
 

The no-lifer

Hej!
Jag sitter i soffan o väntar på att pastavattnet ska börja koka. Ska jobba kväll på praktiken idag. Skönt att förra veckan är över. Hade tre examinationer. Igår hade jag ett seminarie.
Hoppas att Micke kommer hem snart så jag hinner se honom innan jag sticker. Och jag missar fotbollen ikväll! Det är väl fan med. Tror tyvärr att vi får stryk ändå, men förra matchen var ju askul att se. 
Annars då? Är ganska stressad just nu, men jag känner att det är påväg att vända. Tänker prioritera praktiken framför plugg just nu, känns som om det är dags. Om fyra veckor har jag min uppkörning, så då gäller det att ha koll på läget:) Ska som sagt köra ett kvällspass idag, o sedan imon ska jag jobba natt. Ska bli rätt kul faktiskt.
 
Usch, vilket rörigt inlägg. Men som ni kanske har förstått så kretsar mitt liv kring skolan o praktiken just nu, så då blir ju blogginläggen om det oxå. Men det är så himla skönt att kunna bocka av moment efter moment i skolan o se hur man närmar sig examen. Nu är det bara en hemtenta, ett förbättringsarbete, barn- hlr, ett seminarie och bedside kvar. Fräckt:)
 
Nahe, pasta vare. Ciao!

Sista gnället

Imorgon smäller det. NKSE. Är så himla nervös. Inte nervös för själva tentan, men att jag ska misslyckas. Vill så jävla gärna sätta denhär jäkla tentan alltså. Har pluggat endel denna veckan, sen hur mycket det ger, med tanke på att det kan komma vadsomhelst, är en annan femma. Men har gjort det jag kan just nu iaf. Pluggat omvårdnad, lite dokumentation, lite sjukdomar, lite mediciner, läst gamla tentor. Ja, nu återstår det bara att se vad som kommer på tentan.
Var för en stund sen ute på en långpromenad med Amanda. Behövde rensa huvudet lite. Nu är jag tillbaka i soffan och sitter och funderar på vad som skulle kunna få mig motiverad till att fortsätta. Kaffe och te är redan konsumerat i överflöd. Popcorn får det bli! och coca cola:) haha. Det är verkligen det enda goa med att plugga; att man får småäta;). Nä, men man behöver något för att hålla energin uppe.
Tänk vad skönt när plugget är över: fan vad jag ska börja träna igen. Har inte tränat sedan denna terminen började. Kanske två pass. Och det har känts! Har haft sprattlande och värkande armar och ben i några veckor nu. Kroppen vill jobba! Huvudet har fått nog. haha.
Tänkte jag skulle belöna mig efter fredagens o lördagens tentor med ett frisörbesök. Roligast hade det ju varit att göra precis efter, men det fanns såklart inga tider. Men på tis blir det av iaf=) Vet dock inte riktigt vad jag ska göra. trivs ju i mitt lilla ombre, men vill fräscha upp det. Frågan är om man ska göra det ljusare, mörkare eller rödare? Eller mer kontrastigt; så mörkare däruppe o ännu ljusare därnere. Vad tycker ni? (Om det nu är nån som fortf läser:)).
Nahe, nu förhalar jag bara. Tillbaka till plugget! och popcornen.
 

Tisdag

Tjena! läget? Jag sitter i soffan, har precis skickat in ett arbete och väntar på att M ska komma hem med en pizzaaaa! :) Vi har jobbat hårt idag båda två, så tyckte vi kunde förtjäna det. Han skulle också passa på att hämta ut en paket med lite grejer som vi har beställt. Det är grejer till Loke! en ny säng, lite leksaker, en matskål, en jacka o lite så. Bortskämd hund man har:) nä, men blir bra, här ska aktiveras och snyggas te! Hehe.
Imorgon är det dags för praktik igen, fast då ska jag hospitera. Sen är det plugg för fulla muggar som gäller. jag har väl sagt att det är NKSE på fredag? Nä, bara en miljon gånger! Usch. Men men:)
 
Till helgen, dvs efter lmb-tentan på lördag, fyfan vad jag ska njuuuta av att vara ledig då! Måste hitta på nått trevligt. Kanske bio? Var ju längesen. Inte för att jag tycker det är så kul iofs. Antingen kanske man ska hitta på nått, eller kanske man bara skulle VARA. Lalla runt. hehe, jaja, vi får se. Nu lär det dyka upp en snygging här med en pizza närsomhelst (nej, inte nån på Italia, min EGEN italiano! <3!) Hoppas att han tycker att jag också är snygg; hehe:
 
 

On a roll!

Fyfan vad gött, kom precis hem från skolan. Har klarat en praktisk examination!! yes! Fick även tillbaka min hemtenta, som även den var godkänd. Fuck yeah! Hoppas flytet håller i sig eftersom det är NKSE på fredag (kräks) och läkemedelsberäkning på lördag. Fyfan vad jag ska plugga röv!
Men först ska jag iväg en sväng till praktiken o göra mitt förbättringsarbete. Puss!

God förmiddag

Jag sitter i soffan med en kopp gott te och lite choklad. Känns lyxigt:) Har haft fullt upp senaste tiden med plugg och praktik. Men idag är jag ledig! Så ska passa på att plugga inför NKSE (nationella tentan) som är om en vecka:O. Känns i vilket fall skönt att kunna få sitta hemma och bara läsa lite. Vila mina stackars ben. Gött gött.
Mindre gött är ju att Loke är lite sjuk idag. Han tvingade med sig mig ut redan vid halv åtta i morse. Visade sig att han hade världens raketdiarré, stackarn. och han spottade ut godiset jag gav honom. Det är ju inte riktigt hans grej när han e frisk om man säger så. När vi kom in hittade jag en otäck liten hög på mattan i köket. Så nu svälter han, så att magen får lugna sig lite. Får se om det blir bättre eller om det blir risavkok-diet..
 
Annars då? Jag har ju min slutpraktik nu. Har hur kul som helst. Jag lär mig så jävla mycket varje dag jag är där. Hoppas bara att jag hinner lära mig tillräckligt:). Har förresten fått ett tim-vik där!! Wohoo:) Känns väldigt roligt. Efter "intervjun" så fick jag världens kram av chefen. Härlig känsla=) Ska börja titta lite på schema redan. Känns riktigt sjukt, och väldigt motiverande att kämpa på sista biten i skolan nu!!:) Så nu ska jag ta lite mer te och börja dagens pluggande! Om 5-7 veckor får jag förhoppningsvis lite fritid tillbaka, och chans att träffa mina vänner och familj. Hinner/orkar inte det just nu. Men det e ju bara tillfälligt som sagt var..
 
oj, nu har jag suttit med detta inlägget framme i över en timma. Publicera!
 
 
Ciao!
 

2/11

Hej! Usch, vad dålig jag har varit på att blogga på senaste tiden. Men det har varit mycket med praktik och plugg osv. Nu når vi snart kulmen (eller vad det heter), vilket innebär att det snart är som mest intensivt, o sedan ska det gå lite nedåt igen. Om 2 veckor är det NKSE! Känner att jag måste börja förbereda mig för det. Men det e svårt, vad ska man plugga på, när det kan komma vadsomhelst av det vi har läst de senaste tre åren? Repetera det man e lite sämre på antar jag. Nu ska jag iaf plugga en stund, sedan ska vi åka en sväng med vovven. Synd att det regnar. Ikväll ska vi umgås med Christos!:) blir skoj. Nahe, nu måste jag sätta igång. Här kommer en bild från i morse. Morgonmys, haka mot haka.
 
 
 
 

RSS 2.0