Lurtag

Hóla!
jag sitter som vanligt med en hund i knät. Ropade väl hej lite för snabbt när jag sa att han snabbt lär sig dethär med att kissa och bajsa utomhus, för idag har han inte gjort annat än att kissa o skita på golvet. Olydig har han varit oxå. Men det är väl så det är, upp och ner. Han har ju faktiskt bara varit hos oss i en vecka. Men bakslag gör en ju lite frustrerad.
 
Igår var iaf en av de bästa dagarna på länge. Jag gick en sväng på stan och köpte de sista julklapparna. Sedan åkte jag och Loke med mamma till nybro. Fikade och busade med Meija och Messi i snön. Det tyckte Loke var riktigt roligt, men han var helt slut när vi kom hem. Han låg o sov och snarkade som en stock=)
När jag kom hem hade Sebbe fått sitt klösträd hemlevererat och ihopmonterat! Äntligen! Och han älskar det! Så han låg däruppe på en liten platå och stensov. Alla småpojkar var trötta och nöjda=)
Sedan lagade jag och micke fredagsmat; potatisgratäng, revben och sallad. Mums mums! Blev supergott.
Dagarna blir så långa nu när man är ledig och går upp tidigt. I love it, förutom att man är så trött på kvällen. Det som brukade vara vår piggaste tid förr lixom. Jaja, det är väl en vanesak.
 
Nu ska vi snart äta lite lunch, sen ska jag hem till Maja för att baka lite julgodis med henne och Amanda. Det blir trevligt:) Knäääck. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Eller, låt mig gissa; vi ska sitta hemma! ;)
 
Just det, fick rycket igår eller förrgår eller var det var. Kände mig lite pysslig, så tog tag i att laga två trasiga byxor. Jag satt alltså och sydde! Det ni:) Micke passade på att räcka mig en jacka med trasig innerficka och en kavaj med löst sittande knappar. Vilken duktig husmor va?:)
 
Natten till igår vaknade jag av/väckte micke mig, när jag skrattade som en idiot. Jag drömde något så fruktansvärt roligt att jag inte kunde sluta. Även när jag hade vaknat till kunde jag inte sluta tänka på drömmen utan låg och asgarvade i flera minuter. M blev orolig att jag skulle väcka hunden o sa till mig att sluta. Jag var tvungen att stenhårt koncentrera mig på en gammal låttext jag halvt glömt bort för att kunna koppla bort drömmen o sluta garva. Sjukt. Sen gick jag o småfnissade åt drömmen hela dan. Den var så absurd och omogen, men riktigt jäkla rolig. En lettråd till vad den handlade om är BAJS. haha. På den nivån är det:)
 
Imorgon är det dan-före-dan! Herre. Då ska vi till Nybro och julmysa med familjen. Ska bli så najs. Nykokt julskinka och julgransklädning. Good stuff!
 
Nahe, nu måste jag äta.
Puss!

God förmiddag

Fyra dagar till jul. Herregud! Tiden går så fruktansvärt fort just nu. Men tycker ändå det är härligt, jul e ju kul.
Jag ska precis sätta på en kanna kaffe så man piggnar till lite. Natten o morgonen har varit så himla lyckad med Loke (även om vi kom i säng lite för sent). Han har iaf sovit HELA natten och vid kvart i sju gick vi ut o morgonkissade, och då hade han inte kissat någonting inomhus. Sedan fick han frukost o sen gick vi ut igen o då bajsade han. Så gutt, rutinerna börjar etableras:) Sen har vi legat en stund på soffan, jag med huvudet på mickes bröst och med en hund på mitt eget. Sen vilade vi alla tre o vovven låg o snarkade. Ett tag låg vi kind mot kind, Loke och jag. Katten låg på golvet en bit bort o sov oxå. Det var så supermysigt; jag och mina 3 favoritkillar vilade förmiddag:)
 
Kaffe som sagt var, sedan funderar jag på att gå en sväng på stan för att inhandla de sista julklapparna. Eller gör jag det imon, vi får se. Ikväll får jag iaf besök av Amanda och Maja. Det blir trevligt, lite glöggmys blire.
Fick se mitt beslut från CSN o det visar sig att jag får pengar. Det, ja! Känns skönt. Har även fått mail idag angående det klösträd som vi beställt som hade "kommit bort" på vägen. Det är påväg o allt är i sin ordning. Det känns som att saker reder ut sig. Skön känsla. Det är lång tid till jag ska skriva nästa tenta = också härligt. Det känns nästan som om det går lite för bra just nu. Känns som om jag borde ha ångest för nånting?, för det har man mer eller mindre konstant när man är student. Förhoppningsvis blir dethär uppehållet precis så som jag ville att det skulle bli: en chans att slappna av, komma ifatt och komma igång. Let's hope so, det ser ju onekligen bra ut än så länge:)
 
Nahe, KAFFE VAR DET, JA! ;)
Peace

Bebis

Lovade ju lite bilder på vår fina vovve Loke:) Han ligger just nu i knät på mig och trynar, så det är lite svårt att komma åt å skriva, men det ska gå. En riktig knähund kommer han att bli, precis som mamma Dora.
Micke stack precis iväg mot jobbet, så jag e ensam med de små svart-vita:) Det är kul, att det har gått bra med katten. De brottades båda igår och idag, o jag tror att när Loke har blivit lite lugnare kommer de bli bästa vänner. Bus och mysbästisar. Nu har Loke börjat bli lite jobbig på nätterna. Eller, vi hade väl flyt de första nätterna antar jag, men idag satte han igång vid 04:20. Då är man lagom pigg på att busa och torka kiss. Sedan somnade han iaf om och jag kom upp o ut med honom kvart i sju, för frukost o morgontoalett. Han vill såå gärna upp i sängen o sova med oss, men även om det är svårt att motstå valpblicken o när han gnyr hjärtskärande så tror jag det är viktigt att vi är konsekventa. Mycket svårare att vänja honom av med det sen, än att lära honom sova på golvet nu, o en stor hund vill vi ju inte ha i sängen sedan.
Bilderna var det, ja!
 
 
Bland det sötaste ni har sett, eller hur? Ja, Micke oxå, men jag tänkte främst på hunden;)
Det är tur han är så söt, för ibland blir man lite trött på att hela tiden torka efter honom och hålla koll så han inte tuggar på något dumt. Once again, pratar fortf om hunden;)
Nu ska jag passa på att sminka mig lite, medans vovven sover, för sen är det dags för lunch. och kiss-o-bajs... såklart... igen... Sen i eftermiddag kommer mamma, stina och kennel-mamma Petra o hälsar på=)
 
ciao!

Trött, men lycklig

Hej y'all!
Läget?
Jag sitt-ligger i soffan o bloggar. Jag är sjukt trött denna söndag. Inte på grund utav att vi har festat i helgen utan för att vi äntligen har fått hem våran fina hund! Vi hämtade honom igår och sedan dess har det varit full rulle härhemma. Men allt har gått jättebra! Han lär sig supersnabbt och jag inbillar mig att han redan lystrar till sitt nya namn och vänjer sig vid att uträtta sina behov utomhus. Igår vägrade han, då var det för blött, kallt och nytt, men idag har han både kissat och bajsat ute flera gånger! Duktig va?:)
Inatt sov vi på varsin madrass på golvet framför hans säng för att han inte skulle känna sig ensam. I praktiken blev det egentligen så att vi allihop låg på madrasserna. Får se hur vi gör inatt, vi kanske flyttar upp i sängen så får han ligga på golvet. Han är väldigt lugn o trygg av sig, vilket är jätteskönt.
Idag har vi också haft en massa besök som har velat titta på lillen. Mickes föräldrar, Stina och Johanna & Martin har varit här. Hur trevligt som helst. Fick även en tidig julklapp av min bästa Jojjo! En månads gratisträning på Actic. Hur omtänksam?? <3 Nu får vi ta ett par pass tillsammans, Johanna!:)
 
Tänkte lägga upp en massa bilder på vovv, men orkar faktiskt inte det. Kan göra det imorgon. Han ska få sin kvällsmat nu, sen ut o rastas, sedan blir det sängen för han lär väl vakna vid sju imon igen!! Inte för att låter jättetidigt i många andras öron kanske, men det är sällan (bara under praktik o sommarjobb) som jag måste gå upp så tidigt. Så det är en liten omställning, som faktiskt är väldigt välkommen. :)
 
G'night! <3

Hmmm..

.. Vad ska man ha på sig när man ska på glöggmingel?:)
 
 
Särskilt när det är så saotans kallt! Hum hum. Svårt att vara fin utan att frysa arslet av sig när man ska gå nån kilometer till festen. Oh well, jag hittar nog något.
 
Igår var Jonas o Sandra här. Det var trevligt:) Imon vetifan vad som händer. Så. Det var allt för mig.
 
Tchüss!

Fudge you

Hej!
Sitter i soffan och chattar med Stina på skype. Lite sugen på att åka dit o umgås, men det är så jävla kallt ute, så vet inte om jag orkar ta mig dit. Slurpar på lite kaffe o smaskar på mint-choko-fudge som vi köpte på julmarknaden på slottet. mums. Var på bra humör nyss, men det försvann... o därmed blogglusten. Blä. 
Iaf.
M och jag satt valpvakt igår! vi passade 10 valpar och 2 vuxna hundar. Det var ett jäkla jobb får jag säga. Mysigt, men riktigt krävande. Så vi somnade utan godnattsaga igår.. Det var iaf väldigt mysigt att få umgås lite med vår lilla knodd. Han hade växt sedan sist! Han är så otroligt fin och snäll. Vi har nu förövrigt skurit ner listan på namn till bara 3 st. Tänker inte avslöja än, men inom kort så har han en namn:)
Här är lite bilder från valppassningen, våran svart-vita skönhet och micke som blir övermannad av fyra valpar:)
 
Helt sjövilda var dem. Och söta:)
Nu ska jag måla naglarna, sminka mig o sedan ta reda på vad som händer ikväll. Tror jag får hitta på något på egen hand, eftersom micke ska på whiskey-provning. 
Ha d!

Tisdag

Hejje! Wazup?
 
Jag sitter vid köksbordet, precis hemkommen från den praktiska tentan. Vet ej hur det gick, kändes okej, men inte jättebra. Får nog ett mail när som helst om resultatet, men just nu är jag bara glad att det är gjort. Tycker det är svårt att göra en bedömning på en patient med buksmärta, eftersom det kan vara i stort sett vad som helst. But but, det är gjort som sagt, o det känns otroligt skönt, var så nervös innan.
Nu ska jag koka mig lite kaffe och ta en lussekatt o pepparkaka! Mümz. Bakade pepparkakor hemma hos mamma i söndags.
 
Åh vad härligt att vi har fått snö, tycker inte ni det oxå? Annars tycker jag ni får ge er, hellre snö än regn eller?;) Tänkte på det igår; hur mycket ljusare det är nu. Nu är himlen grå, snön lyser upp och gatlyktornas ljus stannar kvar på något sätt. Förra veckan var himlen kolsvart o allt var bara ruggit. Nej, snö är myspys, o just nu flyger stora flingor utanför fönstret. Blev lite sugen på en långpromenad, men vet inte vem jag skulle få med mig ut.
Gud vad jag ordbajsar.. Oh well.
 
Resten av veckan är iaf väldigt öppen. Jag ska skriva klart en hemtenta och skicka in imon, sedan ska jag & Amanda börja plugga till en sjukdomstenta. Den är iofs inte förrän 18/1, men i och med att valpen kommer om en vecka (!) så känns det vettigt att komma igång i tid.
På tal om valpen så kanske jag (och Stina? Micke?) ska vara hundvakter på torsdag. Alltså vakta tio små valpar + mamma +4 månadersvalp. Gud så mysigt:) Lillen lär ha växt sedan vi såg honom sist!
 
Just det, imon kanske jag ska på cirkelfys med Jojjo oxå! Det blir kul:) Micke gick på det för ett par veckor sedan och han var halvdöd när han kom hem o ett par dagar efter. That's what i'm talkin' 'bout.
 
Yäyä. Kaffe vare!
Lämnar er med en bild på hur det brukar se ut när Micke och katten jobbar hemifrån:
Här säger han typ "nu räcker det för idag, papi. Elin vill att du kommer till soffan istället" :)
Nä, men precis som när jag pluggar vill han ligga så nära som möjligt, helst på tangentbordet, och hjälpa till:) Sao snäll sah!
 
Puss

RSS 2.0