What kind of world is this?

 Vaknade i morse, hade sovit lite halvdåligt. Gick och satte mig vid frukostbordet med Micke för att äta. Sätter på radion för att lyssna på morgon-ekot. Vad var dagens nyheter? Jo, en rapport om hur allvarliga självmordsförsök och självmord bland ungdomar stadigt ökar. Vad mer? Jo just det, att "människor" betalar för att få se live-sända våldtäkter mot barn. Kan man göra annat än att gråta? Människan är utan tvekan det värsta som har hänt planeten jorden. Man tappar fan allt hopp om mänskligheten. Varför ska jag så småningom föda ett eller flera barn till en sånhär värld? En värld/samhälle som får unga människor, med hela livet framför sig, att vilja dö. Där människor är villiga att utsätta sina eller andras BARN för våldtäkt framför en kamera och framför allt att det finns en MARKNAD för detta, pengar att tjäna.
Fick stänga av radion, för dagens nyheter fick mig verkligen att gråta. Alla tycker säkert att detta är helt fruktansvärda nyheter, men ju mer vi matas med såna här nyheter, desto mer härdade blir vi. Eller? Utan att låta präktig kan jag säga att jag tillhör den kategorin som fortfarande reagerar. Vissa tänker säkert "ja, men detta var ju i sydostasien, de gör vad de måste eftersom de är fattiga. desperate times.. Sånt behöver inte barn i Sverige utstå".
Nehe, men är vi inte alla människor? Bryr man sig inte om barn och ungdomar för att de inte är sina egna? För att de är långt bort? Är de barnen annorlunda än våra?
Detta inlägget låter kanske jävligt präktigt, men jag känner mig väldigt ledsen idag. Ledsen över att det är stackars barn och ungdomar som hellre tar sitt liv än att leva i denna värld vi alla har skapat. Men de som har skapat känslan hos ungdomar att de inte duger som de är, eller de som våldtar, de får leva. Dessa vidriga människor som plågar djur för nöjes skull. De lever. Tror man på karma så kommer de äckliga människorna att få sitt, om inte i detta liv så i nästa. Problemet är att jag har svårt att tro på det. Människor som bara finns för att jävlas med allt och alla i sin omgivning är säkert de som blir 100 år gamla och får vara friska. 
 
Jag läste en grej på facebook i förrgår: "Jorden är 4,6 miljarder år gammal. Om vi säger att jorden är 46 år så har vi människor varit här i 4 timmar. Den industriella revolutionen startade för 1 minut sedan. Under den minuten har vi förstör 50% av jordens skogar."
 
Stört, men det är väl det enda positiva här; att vi kommer snart dö ut. Mänskligheten kommer att dö ut och kanske (troligtvis inte) så får vi en chans att börja om. Att göra om och rätt. Prioritera vad som är viktigt i livet.
 
Kanske inte världens mest upplyftande inlägg och imon när jag läser det så kommer jag tycka att allt låter larvigt. Men idag var jag inte rustad för att lyssna på nyheterna, och jag var tvungen att skriva av mig lite. Dela med mig av känslan. Hoppas på en bättre start på dagen imon. Men då troligtvis utan nyheter, eftersom det är sällan några positiva nyheter förmedlas.
 
Keep it real!
/Hippie-Elin

ZzzZ

Trötttt. Ligger o kollar project runway all-stars i soffan. Har varit i nybban o fikat med mormor idag. Det var mysigt. Har även pluggat lite. Borde plugga en hel del till, men tror jag ska ta en powernap först. Vet inte varför jag är så rackans trött. Ikväll är det Sverige-Danmark. Vet inte om vi ska till gymmet innan. Är inte direkt sugen nu. Kanske ut o springa eller nått ist? Hmm, vi får se..
Äsh, jag har ju ingenting att skriva. Det flyter på. Jag är lycklig! 
puss

Slapp måndag

Hellu. What up?
Sitter i köket och tittar på Ramsay's kitchen nigtmares. Älskar Gordon Ramsay:) Speciellt när han svär åt dumma jänkare, höhö. Jag har iaf tagit mig en ledig måndag idag, eftersom vi igår skickade in c-uppsatsen! Yaaay. Så skönt:) Den är inte asbra, men förhoppningsvis tillräckligt. Efteråt gick vi och tog en läskande strawberry daiquiri på krögers. Jättenajs, det måste varit över 20 grader i solen. Hade sett fram emot att sola idag, men självklart är det molnigt idag bara för det. Jag har iaf haft hela dagen ensam här hemma, eftersom M är på jobbet. Men det kan vara skönt med lite ensamtid ibland:) Ikväll ska vi boxas! Är så lycklig över det, vi brukar ju boxas tillsammans med varsin annan, men ikväll kunde inte dem, så då blir det jag och min älskling! Ska spöa skiten ur honom:) Efter det är det hockey!
Imon ska jag på min första föreläsning på ganska många veckor. Handlar om opponeringen *kräks i munnen*. Sen på onsdag ska jag på utbildning på sjukhuset inför mitt sommarjobb. Ska bli superspännande, men lite nervöst! Annars är jag ledig hela denna veckan! Nästa vecka oxå för den delen, men då måste vi förbereda oss inför opponentskapet *kräks lite till*. Är så nervös över det. Men mina gamla klasskamrater säger att det inte är så farligt, så ska försöka att inte hetsa upp mig.
 
Nahe, nu ska jag sätta på lite te, ta mig en bulle o sedan ställa mig o diska lite. Nått vettigt kanske man bör göra idag. Just det, måste berätta om helgen!
I fredags åkte vi ut till mickes familjs sommarstuga, på eftermiddagen/kvällen. Solen sken och vi gick längs med vattnet med Loke. Han fick vääärldens vårrus! Vi bara stod och skrattade. Han sprang runt runt, skitfort, i stora cirklar. Han sprang ut i vattnet och hoppade, grävde och höll på som bara den. Han hade så jäävla roligt. Och han hoppade! jäklar vad vig och graciös han är! Och det var roligt, för det märktes att det var i fredags han själv upptäckte vad han kunde göra med sin kropp. Ah, det var helt underbart att se sin hund så lycklig. Det var som om hela vinterns energi bara skulle ut:) 
I lördags åkte vi till Sandvik. Jag visade micke stugan o lite så. Sen promenerade vi, på en jättemysig liten skogsstig, bara ett par meter från havet, ner till Vita Sand, där vi stannade och fikade. Jättemysigt, o solen sken. Synd bara att det stormade så jävligt:) 
Yäyä, TE!
Puss

Thurs

Hajjä!
Jag sitter framför soffan och kollar på biggest loser. Yeah, tjockis-tv! (: Tar en pluggpaus och försöker att tagga till lite. Vi sitter och finslipar det sista på uppsatsen nu, som ska in denna veckan. Är så trött på den så att jag spyr, men vi är inte riktigt i mål än. Tänkte försöka göra en kraftansträning idag o imon så vi slipper sitta i helgen. Det vore underbart:) Isf ska jag gå på stan med Amanda och Maja, åka på utflykt i solen med Loke och Micke o sådär. Vore najs. Ska nog ha en vit helg.
På valborgsmässoafton var vi bjudna på middag hemma hos Amanda. Hon och Johan hade lagat tre-rätters:) Middagsbjudningarna duggar tätt nu, hehe. Sen spelade vi lite spel och drack vin. Supertrevligt.
Igår var vi hundvakt på stensö och vi låg/satt och solade. Helt underbart. Låg nästan naken. När det var vindstilla kunde man nästan tro att det var sommar. Fick lite färg i ansiktet faktiskt:) Ska lätt sola i helgen om det blir sol.
På kvällen slappade vi och kollade champions league. Stängde dock av, ville inte se Barca få totalspö. Trist.
 
Nahe, ska försöka komma igång igen. Sen ikväll ska jag och Maja träna Core och Reshape:) Ska kämpa jäveln.
Helt sjukt vad denna veckan har varit kort. Fredag imon redan. Herregud. Har bara tränat 1 dag denna veckan. Men men, kör ikväll o sen lördag fm så blir det ju tre pass iaf.
Tchüss!
 
 

RSS 2.0